keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Kielenrikastamistunnit saksaksi

Guten Tag!

Kiekuva Kemi-hankkeen tutustuminen vieraisiin kieliin jatkuu Syväkankaan tokaluokassa. Lukuvuoden aluksi saimme neljän tunnin mahtavan saksa-paketin Sanna Svenin ja kasiluokkalaisten oppilaiden vetämänä.

Ich bin-esittäytymisten jälkeen Guten Tag-laulu opetti oivasti uusia sanoja. Ja laulun sanat jäivät myös mieleen, kun sitä laulettiin joka tunti. (Löytyy YouTubesta) Julkkisvieras Felix-sammakko oli myös mieleenpainuva opettaja. Wie gehts? Lisäksi opeteltiin värit ja väritettiin värityskuvaa, sekä harjoiteltiin tietysti numerot. Viimeisellä tunnilla ehdimme vielä opetella eläimiä saksaksi.

Kun numerot oli opeteltu, mukava moneen aineeseen/kieleen soveltuva Kärpässieni/Myrkkysieni-leikki, saksaksi Fliegenpilz, oli hauska. Etukäteisvalmisteluna oli askarreltu sienikortteja 10-12 jokaiselle ryhmälle, joista yksi sienikortti on siis tämä Fliegenpilz. Oppilaat pelasivat ryhmissä yhden ryhmän jäsenen vuorotellen laskiessa lukuja saksaksi eteenpäin ja samalla nostaessa kortteja, jotka olivat kuvapuoli alaspäin pöydällä. Kun oppilas nosti Fliegenpilz-kortin, vuoro siirtyi seuraavalle. Kilpailtiin kuka saisi laskettua pisimmälle ennen myrkkysienikortin nostamista. Tuli paljon kertausta ja mukavaa toiminnallisuutta.

Jokaisen tunnin päätteeksi pisteenä iin päälle oppilailla oli Todistus, johon sai aina tunnin lopuksi tarran merkiksi osallistumisesta saksan tunnin harjoitteisiin. Liitimme todistuksen kielikansioomme. Danke!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti